Koncerti

Saznajte sve o koncertima !

Kazalište

Sve o predstavama !

Predavanja

Saznajte sve o predavanjima koja organiziramo za Vas!

Izložbe

Sve o izložbama!

Završio 6. Anđelek fest puštanjem lampiona za Patrika

lampioniZajedničkim puštanjem lampiona za Patrika završio je jučer 6. Anđelek fest u Dugom Selu. Dvodnevni božićni sajam, u subotu 9. prosinca u Gradskoj sportskoj dvorani svečano je otvorio gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian pozvavši sve da uživaju u bogatom programu manifestacije.

„Imamo brojne izlagače, preko 300 sudionika programa – naše najmlađe talente. U dva dana očekuje vas pregršt događanja i dobra atmosfera“, rekao je čelni čovjek grada. Svoje proizvode brojnim posjetiteljima nudilo je više od dvadeset izlagača, među njima bile su školske zadruge te lokalni OPG-ovi.

Osim anđela kao glavnog motiva, kupiti su se mogli i drugi prigodni pokloni za pod bor, većinom ručne izrade. Tradicionalno, Anđelek fest nastupima su uveličala talentirana djeca iz crtića i škola s područja grada i okolice kao i članovi KUD-ova, klapa i plesnih klubova. Upravo zbog njih je Dugo Selo dva dana bilo centar čiste anđeoske energije. Nastupilo je više od 300 izvođača, oduševili su: Dugoselske mažoretkinje, ženska klapa Felicitas, Dječji vrtići Dugo Selo i Buba Biba, OŠ Josipa Zorića i Ivan Benković, Gimnastički klub Nika,  KUD-ovi „Preporod“ i „Tančec“, Plesni klub Lana, Glazbena škola Dugo Selo, male ritmičarke iz POU-a Dugo Selo, balet i zumba kidsi Fitnić studija, Plesni centar Dugo Selo. Raznovrstan program atraktivnim točkama uljepšali su dodatno Čarobna Martina iz TraumaticArts izvevši akrobatski performans „Ples na svili“; Klizački klub Medo spektakl predstavom „Neobična ledena čarolija“ na klizalištu te mladi pjevač Dino Petrić. Raspjevano je bilo na Veselim karaokama, pjevalo je 15 mališana iz OŠ Rugvica i Benkovića. „Sve bi se seke ljubile mornare“ otpjevala je najmlađa sudionica, trogodišnja Mija. Pjevačima su se pridružili Moto Mrazovi, članovi MK Sveti Martin Dugo Selo, darivavši ih slatkim darovima. Zajednički je okićeno 12 borova, nakit su izradili osnovnoškolci Zorićeve, Benkovića, vrtićanci dugoselskog vrtića i Didija iz Rugvice, Preporodaši, članovi udruge ADHD i ja, Dnevnog centra Stančić… Svatko od njih dobio je paket od sponzora tvrtke „Bobi“. Bilo je zabavno na kreativnoj radionici izrade „Šećernih ukrasa za bor“, skakalo se na tornjevima na napuhavanje, igrale se društvene igre koje su priredili članovi Baptističke crkve. Do Gradske sportske dvorane vozio je veseli vlakić Bubi. Prava navijačka atmosfera zahvatila je klizalište – na Ice Cool Korneru na 2. Sportskim igrama na ledu snage je odmjerilo 10 ekipa. U hokeju najbolji su bili Savski lađari, u čišćenju dvorišta pobjedu je odnijela ekipa „Lex šerif“, a „Hiperaktivke“ su bile prve u povlačenu užeta. Igru je pratila Limena glazba Dugo Selo, također jedna od profiliranih ledenih ekipa. Puštanjem lampiona „Svjetlo za Patrika“ na kraju manifestacije najavljena je velika humanitarna akcija za Patrika Vidovića, mladića oboljelog od cerebralne paralize, koju organizira Atletski klub Martin.

Anđelek fest organizirali su Pučko otvoreno učilište Dugo Selo, Turistička zajednica Grada Dugog Sela i Grada Dugog Sela, Sportski centar, a pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije. Uz zahvalu svima koji su sudjelovali, organizatori upućuju najljepše čestitke povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji na FB-u

https://www.facebook.com/pg/dugoselskakronika/photos/?tab=album&album_id=1758440094189958